Начало Новини от София Среща на знаковите личности на район „Младост“

Среща на знаковите личности на район „Младост“

102

На 10.01.2019 г. се проведе среща на знаковите личности на район „Младост“. Препълнената зала „Тера“ бе доказателство, затова че в „Младост“ има достатъчно значими личности, които заслужават общественото внимание.

Сдружение „Знакова личност“, което е и организатор на събитието беше подготвило атрактивна програма с изключително даровитите деца от певческа група „Талантите на „Младост““, с музикален педагог – любимата българска певица Мими Иванова.

Водещ на събитието бе г-н Здравко Попов – секретар на Сдружението, а сред почетните гости, които направиха вечерта още по-бляскава и запомняща се бяха – д-р Цвета Авджиева – председател на Сдружение „Знакова личност“, академик Дамян Дамянов, певицата Мими Иванова в компанията на Развигор Попов, проф. Славов, проф. Маркова, арх. Румен Русев, както и редица други личности, оставящи ярки следи след себе си не само за район „Младост“, а из страната и света.

Вр. ИД Кмет – арх. Русев подкрепя изцяло каузите и идеите на създателите на Сдружението, сред които са Владислав Карамфилов – Въргала, проф. Славов, писателят Димитър Томов, Мими Иванова, Здравко Попов и д-р Цвета Авджиева. Във връзка с изпълнението на дейностите, които трябва да се реализират през тази година, арх. Русев обеща пълното си съдействие за осигуряване на помещение, клуб, в който Сдружението да може да разгръща потенциала и идеите си. Арх. Русев е убеден в това, че всяка от знаковите личности на района е творец на доброто, а то трябва да бъде подкрепяно и увеличавано, защото добрината, сътворена от чисто сърце, се връща удвоена при хората, които са я направили.

В името на доброто и като една изключително емоционална част от вечерта беше и писмото на почетната знакова личност на район „Младост“ – г-жа Йорданка Фандъкова – Кмет на София.

По думите на г-жа Фандъкова: „Всяка личност има мисия и е знакова с това, в което вярва, създава и твори всеки ден. Затова Ви пожелавам през Новата 2019 година да продължите да носите силата на доброто и да го създавате – там, където сте – в семейството, на работното място, в квартала, в града ни. София не е на кмета, градът е на хората, които живеят и работят тук. Хората носят неговият аромат и дух. Вярвам, че личностите в семейството на сдружението са част от голямото духовно богатство на нашия град. Нека мъдростта и доброто да ни водят във всичките ни пътища.“

Освен топлите думи, които прати до своите съмишленици, г-жа Фандъкова почерпи всички участници и гости на събитието с бонбони, които подсладиха вечерта.

За приятната обстановка след официалната част се погрижи и кетъринга осигурен от г-жа Кристина Делчева, който в комбинация с чаша вино направи преживяването уютно и семейно.

Прекрасната Мими Иванова сподели две радостни лични събития с всички, за които получи цветя от арх. Румен Русев и председателят на Сдружението – д-р Цвета Авджиева.

Показване на още Новини от София