Новини

Вдъхнови града с Нет 1 – кауза с бъдеще

На 19.04.2019 г. се проведе благотворителното събитие със зелена кауза „Вдъхнови града с NET1”, коeто софийският телеком организира за жителите и гостите на един от най-модерните и бързо развиващи се квартали в София – квартал Младост. Мероприятието се проведе съвместно със 144 СУ „Народни будители“, Фондация 77, създател на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ и Столична община, район Младост.

Събитието започна с приветствие от изпълнителния директор на NET 1 – г-н Петър Ризов, който изрази своята благодарност към всички гости и участници, както и към домакина на събитието – ВрИД Кмет – арх. Румен Русев. Той призова всички да се включат в инициативата и да закупят някоя от картините нарисувани от талантливите ученици на 144 СУ „Народни будители“ или да дарят средства, с които ще бъдат закупени дръвчета и храсти, с които да се облагороди  територията на район „Младост“.

Арх. Румен Русев благодари на организаторите, на всички гости и участници, както и на NET 1, затова че са избрали точно кв. «Младост» за реализацията на тази зелена идея.

Арх. Русев винаги е споделял, че за него основен приоритет са младите хора, както и изграждането на устойчива зелена среда на живот, защото само по този начин може да се гарантира едно по-красиво и успешно бъдеще.

«Изграждането и запазването на една зелена среда, както и подобряване качеството на живот са колективни дейности, които се постигат с отговорността както на администрацията, така и на гражданите, на всички нас. Защото всички виждаме добрите примери, всички се радваме и възхищаваме на страните от Западна Европа – за зелените им политики, за иновативните ландшафтни решения, за модерната архитектура, която възприема природата в себе си, но научили ли сме се да пазим, да се грижим, да поддържаме? И да ви кажа честно – вярвам, че можем! Можем да се научим да бъдем по-добри към самите себе си.

За мен като Кмет на район „Младост“ е от изключително значение да направя всичко възможно района да бъде зелен, красив, подреден, чист, вдъхновяващ, модерен.» – каза още той.

Г-н Никола Рахнев – създател на Фондация 77 и „Когато станем 100 000 ще посадим гора!“ изрази вярата си в това, че заедно можем да направим света, в който живеем по-зелен, по-чист, по-красив, по-добър. Със събраните средства той и екипът му лично ще поемат изборът на подходящи за посочените места растения, които заедно с доброволците, които се включват в подобни каузи ще бъдат засяти през есента.

За успешната реализация на събитието основна заслуга имат децата на 144-то СУ „Народни будители“, които със своя талант създадоха красиви картини, които бяха почти напълно разпродадени.

Арх. Русев закупи 3 от картините, които ще бъдат рамкирани и изложени в сградта на СО район „Младост“ още в началото на следващата седмица.

Благотворителната кампания събра 1800,28 лв. (хиляда и осемстотин лева и двадесет и осем стотинки), които ще бъдат изразходвани за закупуване на дървета и храсти за облагородяване на терени, намиращи се на територията на район „Младост“ през есента.

Картините, които не бяха продадени по време на събитието ще бъдат предложени на он-лайн търг в близките дни.

16:31 | 20.04.19 | Новини