Новини

Временна промяна на движението по случай 6 май

Въвежда се временна организация на движението за подготовката и провеждането на мероприятия в София по повод тържественото честване на Деня на храбростта и празника на българската армия – 6 май. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства :

  • От 08:00 до 19:00 часа днес (3 май) и на 4 май по южното локално пътно платно на Околовръстен път, между пътен възел „Бояна” и Национален исторически музей и на паркинга пред НИМ.
  • От 18:30 часа до приключване на генералната репетиция на 4 май и от 7:00 до 12:30 часа на 6 май : на ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Васил Левски”, като се закрият базарите за художествени изделия; на ул. „11-ти август”, между бул. „Кн. Ал. Дондуков” и пл. „Св. Ал. Невски”; на ул. „15-ти ноември”, между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”; на ул. „Московска”, между бул. „Васил Левски” и бариерата на британското посолство; на ул. „Леге”, между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”;на ул. „Кн. Александър І”, между ул. „Съборна” и пл. „Кн. Александър І”; на пл. „Николай Гяуров”; на всички паркинги на пл. „Княз Александър І”; на паркинга на пл. „Атанас Буров”; на паркинга на ул. „Княз Александър І” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Московска”.
  • От 14:00 часа до приключване на мероприятието на 5 май на: пл. „Кн. Александър І”; на ул. „Дякон Игнатий”, между ул. „Иван Вазов” и ул. „Ген. Гурко, с цел осигуряване място за противопожарния автомобил.
  • От 08.00 часа до приключване на събитието на 6 май на ул. „Милин камък”, между бул. „Джеймс Баучер” и бул. „Свети Наум”.
  • От 21:30 часа до приключване на генералната репетиция на 4 май и от 7:30 часа до завършване на мероприятията на 6 май: ул. „Оборище”, между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Васил Левски”; ул. „11-ти август”, между бул. „Кн. Ал Дондуков” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „15-ти ноември”, между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „Московска”, между бул. „Васил Левски” и ул. „Кн. Александър І”; бул. „Цар Освободител”, между бул. „Г. С. Раковски” и пл. „Независимост”; ул. „Аксаков”, между ул. „Г. С. Раковски” и ул. „Дякон Игнатий”; ул. „Г. Бенковски”, между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; ул. „Леге”, между ул. „Съборна” и бул. „Цар Освободител”; ул. „Кн. Александър І”, между ул. „Съборна” и бул. „Цар Освободител”.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на местата на официалните церемонии, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища, както и контрола при изнасянето на блокове, което ще се извърши от 20:50 часа на 4 май и от 08:50 часа на 6 май по следния маршрут: от пл. „Св. Ал. Невски”, ул. „Московска”, ул. „Г. С. Раковски”, бул. „Кн. Ал. Дондуков” до пл. „Княз Александър І” и обратно по същия маршрут, като съвместно с линейния контрол на „Център за градска мобилност” ЕАД ще бъде спирано и възстановявано поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете.

11:25 | 03.05.17 | Новини