Становище от граждани

Възражение срещу мащабния строителен проект на Гаранти Коза от гражданин на Младост

Уважаема г-жо Кмет,
От общественото обсъждане, което се проведе на 05.10.2017 г. в МОЛ „Крит” на бул. ,Ал. Малинов” научих, че ще има още един етап от строителството на „Гранд Каньон”,
при който ще бъдат построени още няколко стотин апартамента. Друго, което разбрах е, че на гърба на МОЛ-а, в който се състоя общественото обсъждане ще се построи 26 етажна сграда. Също така беше казано, че до храма в „Младост-З” ще бъде построена Г-образна китайска стена. Това са още няколко стотин жилища. Така, според моите скромни изчисления, за 2-3 години в радиус няколко стотин метра ще бъдат построени около 2000 апартамента. Това ще доведе поне 3000 нови автомобила. В момента движението по бул. „Ал. Малинов” в час пик е почти невъзможно, а тези нови хиляди коли ще блокират булеварда, както и съседните на него улици и булеварди. Това ще влоши качеството на живота на всички жители на „Младост”, а не само на конкретния район. За придвижването въобще не говоря. Прах, шум, замърсяване на въздуха, паркиране – това и сега са огромни проблеми за нашата община. Вместо да бъдат разрешени, те ще се задълбочават още повече. Нима искаме да оставим такова наследство на нашите деца? Една околна среда с мръсен въздух, нетърпим шум, безумен трафик и инфраструктура на границите на разпадането й.

Искрено се надявам, че здравият разум все-пак ще надделее намеренията на шепа инвеститори, които, за мен лично, мислят само и единствено за собствения си джоб.

С уважение: Иван

 

12:35 | 17.01.18 | Становище от граждани