Новини

В подкрепа на доброто

През 2017 г. ученици от столичното 81-во средно училище „Виктор Юго“ организираха благотворителна инициатива, с която  да зарадват децата в дома за сираци „Свети Николай“ в село Нови Хан.

Идеята на Илиана Мирчева за една седмица учениците да съберат дрехи, обувки, играчки и книги, които да подарят на децата от приюта на отец Иван, се реализира с огромен успех. Съученичката й Леонида Досова се включва в инициативата, водена от желанието да направи повече деца щастливи.

Успехът на миналогодишната кампания вдъхновява двете момичета, които с нови сили тази година набират още желаещи да помогнат на социално слаби деца и възрастни, както и на хора с увреждания да посрещнат Коледните празници с топла дреха и храна.

Тази добра кауза реши да подкрепи и Вр. ИД Кмет на СО, район „Младост“ – арх. Румен Русев, който прегърна идеята деца да помагат на деца, особено в навечерието на предстоящите празници.

За успешното събиране и съхранение на събраните помощи, район „Младост“ ще осигури помещение в Центъра за семейно консултиране в Младост, както и подкрепа при разпределението на всички дарения.

12:03 | 10.12.18 | Новини