Новини

Децата от детска градина №123 „Шарл Перо“ отбелязаха Световния ден на водата

Децата от подготвителна група „Хензел и Гретел“ при ДГ №123 „Шарл Перо“, район „Младост“– СО, кв. Горубляне с директор Валентина Колева и старши учители Бойка Иванова и Станка Кирова отбелязаха Световния ден на водата – 22.03.2019 г.

Целта на този ден е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. На 22 март правителства и международни организации потвърждават, че чистата вода е живот и нашият живот зависи от това, как защитаваме качеството на водата. Целта е да се повиши общественото съзнание и култура, за да се ускори изпълнението на една от целите на развитието за този век – намаляване наполовина на броя на хората без достъп до чиста вода и канализация.

Съзнавайки важността от това да възпитат у децата отношение към тези проблеми, учителите от 123-та детска градина подготвиха програма, която бе разделена на две части:

  • 1 част – „Жива вода“ – музикално поетичен спектакъл, представен от децата от групата;
  • 2 част – „Магията на водата“ – открит урок с участието на родители и професори от научна лаборатория. Деца и учители проведоха научни експерименти под формата на различни игри, като по този начин научиха интересните свойства на водата.

Чрез подготвената програма, в естествена среда и по лесен за възприемане начин децата успяха да се докоснат до света на науката, до магията на водата и нейните чудни свойства. Научиха защо е толкова важен ресурс за човечеството и колко е важно всеки един от нас да има отношение към опазването на водите и водните ресурси. Така имаха възможността да се докоснат до света на природата по един различен и ефективен начин.

Събитието е чудесен пример за сътрудничество между всички участници в образователния процес, за обогатяване на детските знания, детското развитие, детските преживявания в условията още на детската градина.

9:45 | 01.04.19 | Новини