Новини

Дипломна изложба на учениците от 144-то СУ „Народни будители“

На 23 април от 18:30 ч. бе откриването на дипломна изложба на випуск „Панчо Владигеров“ към 144 СУ „Народни будители“.

Талантливите ученици от 12 б клас, профил „Изкуство“, представиха свои творби в залата на Центъра за семейно консултиране към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), която бе предоставена безвъзмездно от район „Младост“ СО.

Секретарят на МКБППМН, район „Младост“ СО – г-жа Стела Цакина съдейства на ръководството на 144-то СУ „Народни будители“ за цялостната организация на изложбата.

Събитието бе открито от преподавателката по Изобразително изкуство в 144 СУ – г-жа Здравка Костадинова. Тя благодари на учениците за четирите години, в които са показали своя потенциал и са развили таланта си под наставленията на своите учители.

Официалното откриване на изложбата направи г-н Стефан Витанов – заместник-директор на училището, който пожела на децата попътен вятър и успех в начинанията им.

Госпожа Ивелина Вълчанова – също преподавател по Изобразително изкуство, поздрави учениците си за постигнатия успех. Обърна се към тях с много топли пожелания, които завършиха с призива преди всичко да бъдат добри хора и да следват мечтите си докрай. След това думата бе дадена на арх. Румен Русев – Вр ИД Кмет на район „Младост“, който бе от официалните гости на събитието.

Арх. Русев изрази възхищението си от младите дарования и отбеляза факта, че в някои от изложените картини се откроява талантът на вече завършени творци. Пожела на децата много успехи в света на изкуството и даде своята дума, че ще съдейства с всичко необходимо, затова да се дава път на изкуството, на доброто, на хубавото, на съзидателното. Призова всички гости на събитието, ученици и учители да не дават път на негативизма, да се стремят към доброто и да го насърчават, защото само така можем да направим света, в който живеем по-добър и по-смислен. Думите му бяха възприети с бурни аплодисменти от присъстващите.

След речта на арх. Румен Русев последва танцувален поздрав от страна на другата част от дванадесетокласниците, които под ръководството на старши учител по хореография – г-жа Росица Атанасова представиха народен танц. Залата стана още по-цветна и пълна когато на импровизираната сцена се появиха момичета в народни носии, които с лекота и грация направиха вечерта още по-вълшебна и приятна.

След изпълнението им – гостите бяха поканени да разгледат произведенията на младите художници.

Вечерта продължи с приятни разговори между учениците и гостите на изложбата, както и между учителите и арх. Русев, който изслуша внимателно казусите, с които го запознаха и обеща съдействието си по въпросите, по които може да вземе компетентни и своевременни мерки.

Всеки, който иска да разгледа изложбата, може да го направи в Центъра за семейно консултиране, който се намира в гр. София, кв. „Младост“ 1, ул. „Методи Андонов“ 46-7.

За повече информация:

Стела Цакина – Секретар

Телефон: 02/9067 674

10:39 | 24.04.19 | Новини