Новини

Директори на училища и детски градини в район „Младост“, отличени за особени заслуги в образованието

На 13.05.2019 г. в 18:00 ч. в голямата зала на театър „София“, се проведе тържествената церемония по връчване на годишните награди на Столична община на учебни и детски заведения за цялостна дейност и постижения в областта на Столичната образователна система.

И тази година сред номинираните и наградени директори бяха трима представители на район „Младост“ СО – директорката на Детска градина № 59 „Елхица“ – Виолета Коцева, директорката на Детска градина № 76 „Сърничка“ – Петя Янкова и директорът на 128-мо СУ „Алберт Айнщайн“ – Юлиян Плачков.

На събитието присъстваха – зам.-министърът на образованието – г-жа Таня Михайлова, Кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-кметът на София – доц. д-р Тодор Чобанов, Председателят на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет – г-жа Малина Едрева, Началникът на Регионалното управление на образованието – София-град – г-жа Ваня Кастрева, Председателят на синдиката на българските учители – г-жа Янка Такева, г-жа Елеонора Лилова – Председател на Държавната агенция за закрила на детето, представители от Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”, кметове на районни администрации, директори на училища и детски градини, учители, представители на неправителствени организации и др.

Събитието бе открито от зам.-министър Михайлова, след което думата бе дадена на Кмета на София – г-жа Фандъкова, която поздрави всички присъстващи и благодари на всички за добре свършената работа в областта на образованието. Госпожа Фандъкова подчерта, че благодарение на усилената работа на всички българското образование е постигнало завидно европейско ниво.

Думите й бяха потвърдени и надградени и от следващите, които взеха думата.

Вечерта имаше много тържествена атмосфера, която няколко пъти изправи публиката на крака.

За да покаже уважението и гордостта си от номинациите на тримата директори от район „Младост“, на събитието присъства и арх. Румен Русев – ВрИД Кмет на района, заедно със зам.-кмет Стефан Павлов и г-жа Светла Дякова – старши специалист в отдел „Образование, социални дейности, здравеопазване, култура и спорт“.

Арх. Русев поднесе цветя и поздравления на двете дами – г-жа Коцева и г-жа Янкова, а към г-н Плачков изрази своите най-топли благопожелания и поздравления за добре свършената работа и голямото признание от страна на Министерство на образованието и науката и Столична община.

След официалната част, в антракта преди празничния концерт с участието на любимите български певици – Нели Рангелова и Милица Божинова, арх. Русев имаше възможността да поговори с г-жа Янкова по текущи въпроси и проблеми на Детска градина „Сърничка“. След като се запозна с част от проблемите, арх. Русев пое ангажимент да съдейства с каквото може.

Вечерта продължи с приятния празничен концерт, а публиката и гостите се наслаждаваха на изпълненията на вечните български певци!

12:18 | 14.05.19 | Новини