Новини

ЕВРОДЕПУТАТЪТ СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ СЕ СРЕЩНА С УЧЕНИЦИ ОТ 81 СУ „ВИКТОР ЮГО“

По покана на младшите посланици на Европейския парламент при 81 СУ „Виктор Юго“ на 15.02.2019г. евродепутатът Светослав Малинов се срещна с ученици от гимназиален етап. Младшите посланици запознаха съучениците си и г-н Малинов с дейността си до този момент, както и с бъдещите си планове – участие винтерактивната ролева игра „Законодателен процес в ЕС“, посещение на български институции и събитие, посветено на Деня на Европа.

Светослав Малинов представи накратко пред учениците историята на създаването на ЕС и желанието за мир и обединение,  довело до възможността те да бъдат първото поколение, което може да се ползва от всички права и перспективи посредством членството на България в ЕС от самото начало на своя живот.

Последва плодотворна дискусия, по време на която учениците зададоха множество въпроси към евродепутата – от това как е решил да се занимава с политика, до това кога ще ни приемат в Шенгенското пространство и каква е позицията му относно въвеждането на еврото в България.

Срещата завърши с поздравителна програма, подготвена от талантливи ученици на 81 СУ, а младшите посланици връчиха благодарствено писмо на г-н Малинов за отделеното време и внимание.

11:51 | 19.02.19 | Новини