На 22 май 2023, в Иновативно 81 Средно училище “Виктор Юго”, район Младост, се проведе европейски спортен празник. Участие взеха над 200 деца от самото училище, както и бъдещи ученици от детски градини ДГ № 59“Елхица“ и ДГ № 56 “Здравец”. Участниците се забавляваха със спортни и щафетни игри. За спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Darko Team – София, която освен със спортни специалисти, се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко. За отличната организация се погрижиха и голям брой доброволци, сред които младежи от столични училища и млади спортни специалисти от Национална спортна академия „Васил Левски“.
На 9 май 2023 се навършиха 16 години членство на България в Европейския съюз, което ни дава повод да превърнем месец май в европейски месец и да отбележим членството на държавата ни в голямото европейско семейство с европейски спортен празник. Държавата ни се присъединява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на ЕС – Жан Моне „Няма бъдеще за хората на Европа, освен в съюз“.
Събитието беше организирано от Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/, Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите, боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Театрална компания „Празното Пространство“.
По време на спортното събитие бе акцентирано върху обединяващите ценности на ЕС – свобода, мир, равенство, семейство, отговорност, справедливост, толерантнност и солидарност, а събитието бе реализирано в рамките на инициативата FitforKids Europe, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз – обществена многокомпонентна интервенция, която се прилага в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да подобри начина на живот и здравето на децата и техните семейства и да подобри и оптимизира тяхното здравословно тегло.