Новини

„Екстрапак“ ООД засадиха дръвчета в район „Младост“

На 10.04.2019 г. в 09:30 ч. започна засаждането на дръвчета в междублоковите пространства на бл. 335, бл. 358 и бл. 354 в ж.к. „Младост – 3“ от фирма „Екстрапак“ ООД.

Инициативата е продиктувана от желанието за по-зелена и приятна среда за живот. За тази цел в края на месец март фирмата дарява на СО район „Младост“:

  • 3 (три) броя сребрист смърч с ширина 40 и височина 60 см;
  • 3 (три) броя дрян с ширина 50 см и височина 70 см;
  • 3 (три) броя рустифина с ширина 125 см и височина 150 см;
  • 3 (три) броя японски клен с ширина 60 см и височина 80 см.

Общата стойност на дарението е в размер а 618 лв. с ДДС.

Дванадесетте дръвчета днес бяха засадени лично от екипа на фирмата, под зоркия поглед на управителя на дружеството, който се включи активно в процеса.

От страна на район „Младост“, екипът на „Екстрапак“ получи пълно съдействие относно посочване местата на засаждане и поливането на дръвчетата след това. Представителят на отдел „Екология“, в лицето на инж. Елица Петрова, следеше за спазването на всички специфики по засаждане на дръвчетата.

След приключване на работата, екипът се погрижи и за подсилването на растенията, чрез обогатители на почвата, които прецизно бяха подбрани за конкретните видове дръвчета.

Междублоковото пространство придоби нов, много приятен вид, който тепърва ще радва жителите на район „Младост“.

Общинска администрация на район „Младост“ изразява своите адмирации към добрата инициатива на фирма „Екстрапак“ ООД и им благодари затова, че се погрижиха за по-добрата визия на междублоковото пространство.

ВрИД Кмет арх. Румен Русев иска районът да бъде по-зелен, по-чист и по-привлекателен, затова подкрепя подобни инициативи, защото само когато бизнеса, гражданите и администрацията действат заедно, тогава може да се очакват положителни и най-вече устойчиви резултати.

11:33 | 10.04.19 | Новини