Събития

ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИЦИ ОТ „МЛАДОСТ” В ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ”

В навечерието на най-светлият празник на българската духовност и култура – 24 май, на 13.05.2014 г. в зала „България” се откри Изложба на художници живеещи и работещи на територията на район „Младост”. Изложбата се организира от СО район „Младост” съвместно със Софийска филхармония.
В изложбата са представени творби на Анастасия Минева, Маргарита Филева, Людмила Поптошева, Атанас Хаджигаев /Гайо/, Иван Милев, Кирил Харалампиев, Симеон Кръстев, Божидар Димитров, Искра Власева, Сашо Младенов, Антония Събинска и Николай Енчев.
Това са дванадесет художника, всеки със своя душевност, естетика и личен почерк, които се обединиха в идеята да представят културното богатство и разнообразие на район „Младост” в областта на изобразителното изкуство.
Администрацията на район „Младост” изказва специална благодарност на г-н Явор Димитров, Генерален директор на Софийска филхармония и „Знакова личност на район „Младост”, за изключителното съдействие за реализирането на този културен проект.Изложбата е отворена за посещение от 13 май до 30 май 2014 г.
Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.
Телефон за връзка с Цена Бояджиева – галерист на Концертен комплекс „България” на Софийска филхармония:
02 987 52 37 и 0888 06 20 66

14:58 | 15.05.14 | Събития