Новини

Инициативата “Визия за София” гостува на район “Младост”

Беше проведена първа ползотворна среща с инициативата на Столична община Визия за София. Вр.И.Д. кметът на район “Младост” арх. Русев и хора от екипа на районната администрация поставиха началото на разговорите какви са основните проблеми на “Младост” и набелязаха някои стъпки и предложения за решаването им.

Ето какво разказа арх. Русев за срещата:

“Получихме градивни предложения от екипа на инициативата, ръководен от Любо Георгиев. Ние изключително много ценим, инициативата, която те са подели да съберат пълна подробна информация, да изградят цялостна картина за града ни. Бяхме единодушни по въпроса, че не може повече да се строи така на парче, на всеки възможен имот. Коментирахме, че е нужна единна визия за Столицата, която да бъде изработена от професионалисти с различен профил, на база предложенията и на гражданите и всичко това да бъде облечено със законова рамка.
Аз и екипът на администрацията обещахме, че ще съдействаме до колкото ресурсът ни позволява с конкретни данни, които събираме при нас, както и с предложения и активно включване във визията за “Младост”.”
Призовавам и гражданите да се включат активно като следят инициативите, включват се в публичните дебати и изпращат своите предложение. Цялата информация за дейността на “Визия за София” може да бъде проследявана от уеб страницата на инициативата: https://vizia.sofia.bg/

16:43 | 16.08.18 | Новини