Новини

Инициатива „Пролетно почистване на изоставени автомобили“

Столична община район „Младост“ изразява своята подкрепа и призовава всички жители на района, които имат желание да се включат в гражданска кампания „Пролетно почистване на изоставени автомобили“.

Идеята е в рамките на две седмици да се направи активно „почистване“ на улици, междублокови пространства и градинки от изоставени автомобили. Хубаво е да се ангажират колкото се може повече граждани, които да подадат сигнали, а районите на Столична община и в частност район „Младост“ приоритетно да стикират и издадат заповеди за репатриране на МПС-тата в рамките на кампанията.

Сред основните цели на кампанията е и да се даде гласност на проблема с броя на изоставените МПС-та, за да може да направят промени в процедурата за репатриране на ИУМПС. Сред желаните промени, организаторите на инициативата  – „Гражданите“ посочват:

  • Намаляване на сроковете – времето, в което МПС може да бъде без валиден технически преглед (в момента е 2 години след датата на стикера);
  • Да се съкрати времето от поставянето на стикер до издаване на заповед за репатриране на автомобила от 3 месеца на 1;

Кампанията в момента тече и призоваваме всеки, който има желание да се включи активно, за да може да направим район „Младост“ по-чист и приятен за живот.

12:19 | 07.05.19 | Новини