Съобщения

Кастрене и премахване на опасна растителност

Във връзка с изпълнение на Заповед № СОА17-РД09-739/02.08.2017г. на Кмета на Столична община Ви уведомяваме, че на територията на СО-Район „Младост” се извършва премахване на суха растителност, като на места се налага и премахване на опасни дървета.
На 13 и 14 август екипи на дирекция „Аварийна служба и превенция” отстраниха опасни дървета в ж.к. „Младост” 3, на 14 август специализирана фирма извърши кастрене и премахване на растителност на територията на ж.к. „Младост” 4. През настоящата седмица екипи от специализираното звено за поддръжка на зелени площи работят на територията на ж.к. „Младост” 3 и ж.к. „Младост” 4, след което и в ж.к. „Младост” 1 и ж.к. „Младост” 1А.
На 16.08 специалисти от Дирекция „Зелена система” и ландшафтни архитекти извършиха оглед на дървета в близост до улици и булеварди, които подлежат на кастрене, а най-опасните на премахване. Те се намират на територията на ж.к. „Младост” 1, ж.к. „Младост” 2, ж.к. „Младост” 4 и кв. „Горубляне”.
При работата на екипите част, на места клони остават в зелените площи, които в рамките на седмица ще бъдат извозени. Поради големия обем дървесен отпадък се получават затруднения при извозването му, за което районната администрация се извинява за причиненото неудобство.
На мястото на всички премахнати опасни дървета ще бъдат засадени нови.

13:00 | 17.08.17 | Съобщения