Новини

Коледни елхички за по-чист въздух в София

Район „Младост” е партньор в инициативата „Коледни елхички за по-чист въздух в София”, организирана от мрежата за женско предприемачество „Бизнес на високи токчета”.

Дядо Коледа, кметът на район „Младост” арх.Стефанов, клубът и неговите партньори, канят децата и родителите заедно да открият „Горичката от елхички” на 15 Декември (неделя), в София Ринг Мол (на околовръстното) на плаза, от 12:00ч. Добрият белобрад старец ще позабавлява децата, ще си носи кутията за писма за всички, които все още не са си изпратила писмата с желанията за подаръци. Прекрасните талантливи деца от ДГ „Елхица” ще се погрижат за коледното ни настроение със специално подготвена програма.

Всяко дете може да си носи сурвачка изработена от него, за конкурса „Най-красива сурвачка”. Ще има награди за децата, подаръци и за родителите от фирмите партньори.

20-те елхички в саксии, след изложението ще отпътуват към новите си стопани – дечицата от детските градини в район „Младост”, който е партньор на инициативата, в лицето на кмета Стефан Стефанов. Рано на пролет децата с помощта на учители, родители, медии и бизнесът ще посадят дръвчетата в дворовете на учебните заведения, ще се грижат за тях и следващата Коледа ще могат да си украсят живо дръвче за празника.

Както всички знаем мръсният въздух в София е сериозен проблем за жителите на столицата и не само. Той влошава здравето на хората драстично. София стигна до фрапиращото 1-во място в класацията на столиците за най-мръсен въздух в световен мащаб, през последните дни.

Залесяването е една от мерките, които спомагат за намаляването на ефекта от вредните емисии. „Ето защо ние от мрежата за женско предприемачество „Бизнес на високи токчета”, стартираме каузата „Бизнесът за по-чист въздух в София”. Първата ни инициатива е свързана с предстоящите коледни празници и опитът ни да спасим коледни дръвчета от изхвърляне.” – разказаха организаторите.

„Коледни елхички за по-чист въздух” не е просто една инициатива. Идеята е това да е първата от поредица инициативи, част от каузата ни „Бизнесът за по-чиста България”. Включвайки децата ни да участват в инициативите, вярваме, е те ще предадат добрия пример на приятелите си, че ще моделираме тяхното мислене в посока опазване на планетата.

11:57 | 13.12.19 | Новини