Новини

Летни киновечери в „Горубляне“

В кв. „Горубляне“, първият ден на месец август завърши с прожекция под звездите и забавна програма за децата.

Инициативата на ВрИД Кмет на район „Младост“ – арх. Румен Русев за възраждане на традицията на летните кина осъществи третата прожекция на филма „Дъвка за балончета“, която се състоя в градинката на Народно читалище „Васил Левски“ в кв. „Горубляне“.

Събитието събра много от жителите на квартала и подари много забавни минути на най-малките с интересната програма на „Детски научен клас“ („ДНК“), с която започна вечерта.

Явор Денчев и усмихнатата Никол направиха истински празник за публиката с магиите на науката.

Децата на „Горубляне“ взеха участие в редица научни експерименти, като асистираха на водещите и помогнаха на присъстващите да научат интересни неща от химията и физиката.

След като програмата им завърши с цветен вулкан от емоции, думата бе дадена на арх. Русев, който благодари на всички присъстващи, които не се изплашиха от колебливото време и споделиха вечерта си в компанията на „ДНК“ и „Дъвка за балончета“. На присъстващите той сподели, че има желание да възвърне традицията на летните кина в район „Младост“ и да подкрепи развитието на българската култура и изкуство, защото в България се прави хубаво кино и тук творят изключително талантливи хора.

След думите на арх. Русев, които бяха посрещнати с овации от публиката започна и прожекцията на „Дъвка за балончета“, която превърна градинката пред читалището в уютна и романтична обстановка.

Следващата прожекция е на 07.08.2019 г. в Бизнес Парк София, в ж.к. „Младост – 4“, отново с начален час 19:30 ч. за програмата на „Детски научен клас“ и 20:45 ч. начало на прожекцията.

Очакваме Ви!

11:05 | 02.08.19 | Новини