Новини

Летни киновечери в район „Младост“ с последна прожекция

Инициативата на арх. Румен Русев за лятно кино под звездите в район „Младост“ постави своя финал за тази година в прохладната септемврийска вечер на петък 13-ти. Последната прожекция на филма „Живи легенди“ събра много хора в парк „100 години София“, на поляната до „Бедрок кафе“.

Събитието започна с очарователните дами от трио VIVA, които предизвикаха освен бурните аплодисменти на публиката така и импровизиран балет на откритата сцена в лицето на най-малките посетители.

Всички изпълнения на младите таланти бяха приети от публиката с овации и добро настроение.

След концерта на трио “VIVA”, думата бе дадена на арх. Румен Русев, който приветства всички гости и им благодари за споделеното време в петък вечер. Той изрази съжалението си затова, че предвид предстоящата есен това е последната прожекция за този сезон, но и подчерта, че ако има възможността ще превърне тази инициатива в традиция.

Пред жителите на район „Младост“ той сподели колко е щастлив затова, че е имал възможността да им предостави прожекции на български филми, защото от изключително значение е българското изкуство да бъде стимулирано и уважавано.

Арх. Русев изрази своята благодарност и към екипа, който помогна тази инициатива да бъде реалзирана по точно този начин. Публиката реагира с бурни аплодисменти на думите му.

Вечерта продължи с прожекцията на филма „Живи легенди“, която очарови малки и големи с чувството си за хумор и добрата актьорска игра.

Инициативата „Летни киновечери в Младост“ събра над 1000 посетители за всички прожекции. Жителите на района имаха възможността да се докоснат до магията на лятното кино и да подарят забавни летни моменти на децата си с програмата преди всяка от прожекциите.

„Детски научен клас“, Techno Magic Land, Валериа, Палома и Елица от Център за изкуство “Зорница” и трио “VIVA” направиха истински празник с талантливите си изпълнения.

Без тях летните киновечери нямаше да имат толкова голям успех, за което изразяваме своята благодарност.

До нови срещи под звездите!

 

13:46 | 14.09.19 | Новини