Новини

Лятното кино в район “Младост“ – емоция за малки и големи

На 18.07.2019 г. се състоя първата прожекция под звездите на филма „Дъвка за балончета“ в градинката пред читалище „Младост 1971“ в ж.к. „Младост 1“.

Лятното кино е по инициатива на ВрИД Кмета на района – арх. Румен Русев, който подари на зрителите една различна юлска вечер в столицата.

Събитието започна в 19:30 ч. със забавна и полезна програма за децата. „Детски научен клас“ – ДНК забавлява най-малките посетители с интересни научни експерименти, които станаха повод за много усмивки и еуфория както сред децата, така и сред родителите им.

В рамките на час и половина децата станаха свидетели на много физични реакции, химични чудеса и научиха полезни трикове, които ги очароваха.

След това невероятно изживяване думата бе дадена на арх. Русев, който поздрави присъстващите, благодари им затова, че са решили да споделят тази вечер в компанията на един много вдъхновяващ и затрогващ български филм – „Дъвка за балончета“.

Разказа им и затова как идеята му за лятно кино отдавна търси своя повод да се реализира, защото за съжаление днес най-голяма рядкост са точно летните кина. Арх.  Русев сподели още, че „Действащите такива са единици, повечето са разграбени и разрушени… Поколенията до 25-годишна възраст не са били на лятно кино никога. Малките навярно дори не са чували за лятно кино. Но българското кино оцелява и даже се превръща в кауза! В подкрепа на тази кауза и с идеята, че заедно можем да възродим идеята за общност, идеята затова, че нищо не е загубено и всичко е в нашите ръце. Защото всички ние – заедно, като общност с общи идеи, ценности и визия можем да направим промяната за по-доброто бъдеще за нашите деца! И това да възродим традицията на летните кина е една първа малка стъпка напред!“. Последваха бурни аплодисменти.

След думите му дойде ред и за самата прожекция. На поляната пред белия екран на постланите одеялца, жителите на район „Младост“ имаха възможността да се потопят в атмосферата на 80-те години и да се насладят на затрогващата съдба на четири хлапета, които с чувство за хумор превърнаха четвъртък вечер в едно романтично-носталгично приключение!

Следваща прожекция е на 25.07.2019 г. (четвъртък), отново с начален час 20:45 ч. в ж.к. „Младост 2“, парк „100 години София“, а от 19:30 ч. най-малките отново могат да се насладят на шоуто на „Детски научен клас“.

Очакваме Ви!

10:08 | 19.07.19 | Новини