Новини

Лятно кино в район „Младост“

От 18.07.2019 г., по инициатива на ВрИД Кмет на район „Младост“ – арх. Румен Русев стартира кино под звездите в няколко части на район „Младост“.

Жителите и гостите на района ще имат възможността да се насладят на един нов български изключително успешен и затрогващ филм за децата на 80-те години – „Дъвка за балончета“*.

Първата прожекция ще бъде на 18.07.2019 г. от 20:45 ч. в градинката пред Народно читалище „Младост 1971“, а преди нея от 19:30 ч. „Детски научен клас“ (ДНК) ще стимулира детското любопитство и приключенско чувство, въображението на гостите, чрез интерактивни научни демонстрации, експериментиране с насока и свободно изследване в различни сфери на науката – химия, физика, биология.

Планирани са общо пет прожекции на филма на няколко локации в „Младост“, като следващата предвидена дата е 25.07.2019 г. в ж.к. „Младост“ 2, отново с начален част 20:45 ч. и подготвена програма на талантливите деца от „Детски научен клас“ (ДНК) от 19:30 ч.

Останалите дати и локации ще бъдат обявени в по-късен етап, но за момента са предвидени датите – 1, 8 и 14 август, а планиране локации са в кв. „Горубляне“, „Младост“ 4 и кв. „Полигона“.

На всяка от посочените локации ще бъде изграден екран с размер 3,5 х 6 м и всеки, който има потребност да сподели хубаво кино с нас е добре дошъл.

*Филмът „Дъвка за балончета“ е комедийна драма. Филм за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.

Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

 

Основни партньори на събитието са: Строителна компания „Меркурий – 99“ ООД – компания предоставяща широк спектър от дейности в сферата на строителството и продажбата на недвижими имоти, както и архитектурно студио Планинг 2000 ЕООД – главен проектант на много от големите търговски центрове в България и носител на редица награди „Сграда на годината”.

11:24 | 16.07.19 | Новини