Всички публикации

Награждаване на участниците в конкурса за „Идеен проект за парк в Младост 3”

Арх. Румен Русев, ланд. арх. Мария Грозева и гл. арх. Стефан Стефанов, връчиха наградите на участниците в конкурса за „Идеен проект за парк в Младост 3”.

Както Ви съобщихме преди дни на първо място се класира екип BOLD, второ място екип Estilo, трето място за екип VMS&Ca и четвърто място за екипа на Кръстина Димитрова и Магдалина Градинарова.

Комисията имаше около две седмици, за да разгледа в детайл представените от студентите на Лесотехнически университет проекти и да прецени кой от екипите се справил най-добре с поставената задача.

Коментарът на арх. Русев за работата на участниците беше, че всички са се справили на много високо професионално ниво и би се радвал някой ден да има възможността да работи с тези толкова талантливи млади проектанти.

По думите на арх. Русев всеки от екипите заслужава първо място, защото представените идеи и разработки са наистина изключително добри, но имайки предвид състезателния характер на конкурса, трябва да се излъчи първо, второ, трето и четвърто място.

Всеки екип получи сертификат за участието си и предметна награда, връчена лично от арх. Русев.

Наградите са осигурени от район „Младост“ и са както следва:

Първо място – таблет, флаш памет устройство и специална Коледна почерпка;

Второ място – цифров фотоапарат, флаш памет устройство и специална Коледна почерпка;

Трето място – външна памет, флаш памет устройство и специална Коледна почерпка;

Четвърто място – флаш памет устройство и специална Коледна почерпка

В началото на следващата година ще се проведе и изложба с конкурсните табла.

Ланд. арх. Мария Грозева сподели с бъдещите архитекти, че предстои подписване на Меморандуми за сътрудничество с Нов Български университет, Висш институт по архитектура и строителство, както и със Съюза на архитектите в България, които ще дадат възможност за сформиране на конкурс за интердисциплинарни екипи за бъдещи конкурси.

Както вече е известно, предстои изготвяне на количествено-стойностна сметка на проектното предложение, която да послужи при намирането на финансиране, с което проектът да бъде реализиран.

 

 

12:47 | 14.12.18 | Всички публикации