Съобщения

Най-голямото дарение е за жителите на „Младост”

Най-голямото дарение, предоставено от частна фирма за жителите на София, е факт и то е за живеещите в „Младост”.

След продължили месеци преговори, с дейното посредничество и съдействие на местната администрация, със свое решение Столичният общински съвет прие дарение на стойност 367 719 лв от „Гаранти – Коза България” ЕАД. Сумата е за строително-ремонтни работи в училища в район „Младост”. С осигурените средства започва цялостно саниране на 82 ОУ „Васил Априлов” в кв „Горубляне” и на 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” в „Младост” 1.

Пълният регистър на даренията в Столична община може да откриете на адрес https://arch.sofia.bg/darenie/. От него е видно, че за последните 10 години са постъпили едва 4 дарения на стойност над 100 000 лв. Две от тях са с по-високи стойности от това за „Младост”, но става въпрос за предоставяне на недвижими имоти от БНБ и от „Софийски имоти” ЕАД. Рекордното, с което започва саниране на училищата в „Младост”, все още не е включено в него, но решението на СОС може да бъде открито на адрес https://council.sofia.bg/documents/20182/543924/Copy+of+501.pdf/b2f65b14-ea46-43cb-a56e-5ebc3e4d9792. Финализира се и дарение за цялостна подмяна на оградата на 125 СУ „Боян Пенев”, предоставено от „Гаранти – Коза” ЕАД. То е на стойност 64 199 лв. и е второ по обем за годината.

От регистъра е видно, че и сред средните по стойност дарения, получени през тази година в София, отново „Младост” е сред получилите едно от най-големите. От месец януари в столицата са получени 3 на стойност над 15 000 лв. Сред тях е това от „Капитал Форт” АД за изграждане на двойна детска площадка пред читалището в кв. „Горубляне”. Стойността му е 19 920 лв, към които се прибавят още 3 400 лв., дадени от същата фирма за изработване на проекта.

На различни фази са дарения за ремонт и саниране на останалите училища в „Младост”, за цялостно реновиране на детски площадки, за изграждане на фитнеси на открито, за продължаване на велоалеи и др. Някои от тях предстои да бъдат реализирани в най-кратък срок. С осъществяването им, ще продължи благоустрояването на квартал, а районът ще стане още по-категоричен лидер сред бенефицентите.

 

15:48 | 11.08.17 | Съобщения