Съобщения

„Ние обичаме Младост” на The Mall въвлича жителите да разкрасяват района

От 06.06. до 13.06.2014 г. се реализира Проектът „Ние обичаме Младост” на The Mall, който цели да направи района по-красиво място за всички, да въвлече жителите да се включат активно в този процес. Инициативата стартира на 06.06.2014 г. със засаждането на цветя и оформлението на красиви цветни фигури от осмокласниците и деветокласниците на 81 СОУ и 144 СОУ в парка пред район Младост.
Специални гости на събитието бяха заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, София Чобанова, заместник кмет на район „Младост”, представител на „Зелени системи” в Столична община и много граждани от района.
Цветята са оформени в две цветни фигури в парка, където всеки ден се разхождат много майки с деца, млади и по-възрастни хора от района. Акцентът в едната цветна фигура е уникалното растение Phormium, който е изключително атрактивен, среща се много рядко в страната ни и има висока ботаническа стойност. Растението е с червена багра на листата, която ще е добре съчетана с декоративна настилка, представена от бели камъни и цветни дървесни кори и е поставено като акцент на входа на парка. Необходимите средства за цветя, материали и поддръжката на цветните фигури са изцяло осигурени от The Mall.
„С инициативата „Ние обичаме Младост” ще се радваме да съдействаме за благоденствието на хората. Убедени сме, че красотата и разнообразието не само в магазините, а и в средата, в която живеем, ни прави по-усмихнати и по-успешни. Всички искаме да живеем и децата ни да растат в атрактивна и стимулираща въображението среда и е важно да работим в тази посока” – каза Франк Уайтинг, Управляващ мениджър на The Mall. „Най-специалното и полезното в този проект е, че ангажира активно хората в района да се включат. Сигурен съм, че по този начин ще бъдем по-отговорни към постигнатото” – добави той.
Засаждането на цветята продължава през целия ден и се случва под ръководството на специалисти ландшафтни архитекти. Учениците, които работят на групи, вече показват ентусиазъм, някои от тях искат да продължат и с работата с други свои съученици. Така проектът успява да допринесе за отправянето на позитивни послания към гражданите и мотивацията им да полагат старания да живеят в един по-красив и удобен град.

Снимки: Милена Стойкова – ТВ7 и СО район „Младост”.

15:27 | 16.06.14 | Съобщения