Съобщения

ОБМЕН НА ДОБРИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ И АДМИНИСТРАТИВНИ ПРАКТИКИ

На 31.04.2013г. на гости в ОДЗ 75 „Сърчице”, Младост 1А бяха учители от ЦДГ „Радост” в град Златоград. Целта на срещата на двата педагогически екипа беше обмен на добри педагогически и административни практики.

След като посрещна гостите, директорката госпожа Миглена Стойнова ги покани да разгледат групите, плувния басейн, двора. Гостуващите учители се запознаха с децата и служителите в ОДЗ 75. Беше споделен практически опит от ежедневието на двете детски заведения.

Специални гости на срещата бяха госпожа София Чобанова – заместник кмет по образованието на район „Младост”, както и началникът на отдел „Образование” госпожа Людмила Божилова. Госпожа Чобанова разказа за предучилищните детски заведения на територията на района. Съпоставена беше организацията им с тази на детските заведения в град Златоград. Споделен беше добър управленски опит в условията на работа с делегирани бюджети – издръжка на детските заведения, хранене, ремонтни дейност и т.н.

Резултатите от срещата се оказаха много полезни за всички участници в нея Така се постави началото на едно бъдещо сътрудничество, което да е от полза най-вече за децата от град Златоград, както и за тези от ОДЗ 75 „Сърчице”.

11:58 | 20.04.14 | Съобщения