След снеговалежа на 25-26 ноември, голям брой локации с паднали дървета и скършени клони вече са обезопасени, като процесът продължава за цялата територия на район „Младост“. Екипи на фирмата-изпълнител за поддръжка на зелените площи са на терен, подпомогнати от служители на районната администрация. Опасна растителност се обработва и от екипи на пожарната и Дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Приоритетно се работи около и в детски градини, училища, детски площадки, масово посещавани места, алеи, тротоари, паркинги и пътни артерии.
Успоредно с това, поетапно започна извозването на растителния отпадък. Транспортирането на паднали и отрязани клони се подпомага от фирмата-изпълнител, по договор със Столична община, за сметопочистване на „Младост“. Огледът на местата започна още в ранните часове на неделя, 26 ноември, веднага след снеговалежа. Лесоинженери и ландшафтни архитекти, служители на отдел „Екология“, обикaлят и описват всички места с пострадала растителност. В допълнение са подадени и над 200 сигнала за проблеми с дървета и клони. Проверките показват, че във връзка с нетипично топлото време и липсата на слани, дърветата с повреди или изкоренени такива са физиологично здрави, с добре облистени корони, като повредите са провокирани от голямата маса на короните, по която се задържа снежна покривка.
На 26 ноември кметът на района инж. Ивайло Кукурин представи на кмета на София Васил Терзиев и зам.-кмета на Столична община по направление „Зелена система, екология и земеползване“ Надежда Бобчева изчерпателен доклад за обстановката в „Младост“. В него бяха набелязани конкретни мерки за организация, проследяване и ревизиране на растителността в междублоковите пространства, приоритетизиране на критични точки. Още преди началото на снеговалежа, предвид прогнозата за времето, бяха проведени разговори и съответно беше направена предварителна организация за извършване на дейности между Район „Младост“, Столичен инспекторат и Дирекция „Зелена система“.