Съобщения

Организацията „Света София” от „Младост 1” с проект по Програма „Европа“

ЕВРОПЕЙСКА ИНТЕГРАЦИЯ ЗА УЯЗВИМИ ГРУПИ СОФИЯНЦИ“ е проектът  по Програма „Европа“, в който  участват Регионалната организация „Света София” към Съюза на инвалидите в България, Българска асоциация на журналистите и писателите по туризма – ABUJET, с подкрепата Столична община и СО – район Младост.

На 27 юни 2017 г. в клуба на организацията „Света София“ на територията на район „Младост”  бе представянето на проекта пред представители на 32 клуба на хора с увреждания, журналисти от ABUJET. Присъстваха също  и г-жа Мария Димитрова от дирекция „ Информация и системи за управление на средствата от ЕС”, представител от Столична община, кметът на район “Младост”

г-жа Десислава Иванчева, г-жа Петя Митева от списание „Кураж” и председателят на организация „Света София” – г-жа Светла Николова. Гост- лектори на събитието бяха г-жа Иванка Христова, бивш заместник-министър на труда и социалната политика и г-жа Надежда Харизанова, експерт в отдел ” Интеграция на хората с увреждания” към МТСП.

Целта на проекта е да включи и хората с увреждания в общественото обсъждане на безспорния приоритет, какъвто е Председателството на Съвета на ЕС през 2018 г., а като прибавена стойност да предостави компетентна сравнителна информация за европейските социални политики и инициативи за интеграция на хора с увреждания. По този начин дискусиите да бъдат не само актуални, а и полезни. АБУЖЕТ, която има доказан опит в организиране и медийно отразяване на публични дискусии, ще насочи капацитета си към интеграция на хора в неравностойно положение.

Администрацията на район „Младост” подкрепя инициативата за разпространение на  приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС в различни формати, като не забравя и особено чувствителната аудитория на хората с увреждания. клуба на организацията – „Света София”.

Район „Младост” е предоставил безвъзмездно клуба,  в който по традиция се събират хора със зрителни, слухови, опорно-двигателни увреждания от цяла София. Регионалната организация „Света София” –към Съюза на инвалидите в България обединява над две хиляди души в неравностойно положение на територията на София и околните кметства. Ролята на „Света София” е да подбере участниците в дискусиите и да разпространи информация до всички нейни членове по своите канали, ще разпространи и информационните материали до своите членове.

14:16 | 29.06.17 | Съобщения