Събития

Откриване на V “Международен детски фолклорен фестивал София”

Кметът на район “Младост” – д-р Цвета Авджиева откри V “Международен детски фолклорен фестивал София”, който ще поднесе много емоционални и незабравими мигове на столичани и жителите на Младост до неделя (5 юни). Самият старт на събитието поставиха децата от фолклорен ансамбъл “Пламъче”, които заедно с танцова група “Младост” – гр. Монтана ще представляват страната ни.
Всяка една от държавите участнички представи себе си със запомнящ се национален танц. Освен завидните умения, които децата демонстрираха, те впечатлиха всички присъстващи и с интересни традиционни носии и костюми, непознати за българската аудитория.
Сред официалните гости на откриването бяха и част от консулските представители на страните гости. В тазгодишното издание на фестивала участие ще вземат между 800 и 1000 деца на възраст между 8 и 14 години от България, Полша, Чехия и Турция.
Кметът на район – “Младост” сподели пред всички гости, че фестивалът е една огромна възможност за културен диалог и неговата популярност расте всяка изминала година, като до момента участие са взели общо 6 хил. деца.
Всеки ден до края фестивала, сцената в парка пред СО-район “Младост” ще бъде завладя от духа на музиката и танците. Единствено на втория ден от програмата се предвижда участниците да поднесат своя танцов подарък на жителите на с. Бистрица.

19:16 | 02.06.16 | Събития