Отчети

Отчет (13-17 февруари)

Уважаеми съграждани,
През миналата работна седмица (13-17 февруари) районната администрация обработи максименален брой преписки, в сравнение с предходните седмици от началото на годината – 1433 или по 286 средно дневно.
Беше извършена планова проверка от РДНСК-Югозападен район върху дейността на администрацията за спазване разпоредбите по ЗУТ.
Седмицата премина и под знака и на две събития. На 14 февруари се проведе първият Празник на виното, организиран в Район „Младост”. Той бе отбелязан с народни песни, тежки хора и историческа реконструкция на ритуал в чест на бог Дионис.
Събитието, за което район „Младост” има амбицията да стане традиционно, се проведе навръх Трифон Зарезан в читалище „Младост 1971”.
На 19 февруари пред паметника на Васил Левски в кв „Горубляне” жители от района отбелязаха годишнината от смъртта на Апостола. Те положиха цветя и венци под звуците на духова музика, изпълнявана от оркестъра на сухопътните войски на Република България. Беше произнесена реч от кмета на Район „Младост” Десислава Иванчева. След церемонията Иванчева се присъедини към протеста на горубленци, които припомниха, че голяма част от квартала все още няма канализация, а в годишния бюджет на Столична община не са предвидени средства за довършването й.

17:55 | 20.02.17 | Отчети