Отчети

Отчет (15 май – 19 май 2017 г.)

Уважаеми съграждани,

През изминалaта работна седмица (15 май – 19 май) продължи окосяването на зелените площи в междублоковите пространства в район „Младост”.По план график се очаква до края на месеца да приключи косенето на цялата територия на район „Младост”.

Стартира ремонт на 1800 квадрата тротоар между ул. “Цветна градина” и ул. “инж. Г. Белов” в “Горубляне. Заедно с полагането на тротоар се изгражда и  специален отводнител, който ще предотврати наводняването на къщите и уличното платно, което представляваше огромен проблем от десетилетия.

Остава около седмица срок (до 29 май 2017 г.) за собствениците на етажна собственост да предават проектите си в сградата на районната администрация „Младост” на ул.”Св. Преображение” №1, по програмата на Столична община – „Зелена София”.

На 19 май в следобедните часове в кв. Горубляне се състоя спортен празник на ДГ № 123„ Шарл Перо”. Малките дечица демонстрираха своето желание да спортуват и да се забавляват пред събралото се множество. Г- жа Десислава Иванчева – кмет на район „Младост” и заместник- кмета г-жа Биляна Петрова поздравиха малките спортисти и им пожелаха да спортуват, да са здрави и да развиват състезателен дух. В специално обръщение към родители, гости и жители на квартала, г-жа Колева – директор на детското заведение приветства присъстващите и благодари за подкрепата и присъствието на всички, в този важен за децата празник.

На 20 май под наслов „ Всички сме равни” се проведе първото издание на спортни състезания за хора с увреждания в парк „ 100 години София” в Младост 2. Спортен дух и борбеност показаха над 90 участника на възраст от 7 до 80 години, каито се състезаваха по инициативата на район ”Младост”, спортен клуб „АФАС – Младост”, Национална спортна академия, клуб „АФАС – Перник”. Спортният празник събра почитатели на спорта, доброволци, граждани, подкрепящи хората в неравностойно положение и тяхното желание за приобщаване в обществото, чрез демонстрация на спортни умения и желание за активна дейност според възможностите им. Активно включване за здравословен начин на живот сред възрастните хора и младежи с увреждания, чрез двигателна и спортна активност е част от Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и в подкрепа на „София- Европейска столица на спорта-2018 г.”

Напомняме на гражданите, че деловодството на район „Младост” вече е с удължено работно време от 8,00 ч. до 18,00 ч.

За отчетния период в деловодството на района са обработени 1241 документа.

Желаем Ви успешна нова седмица.

16:30 | 22.05.17 | Отчети