Отчети

Отчет (19 юни – 23 юни) 2017 г.

Уважаеми съграждани,
През изминалaта работна седмица (19-23 юни) продължава повторно косене на зелените площи в междублоковите пространства в район „Младост”. Към момента са окосени и площите в ж.к.”Младост 3” и части от ж.к „Младост 4”, според график.
На 22 юни кметът – г-жа Десислава Иванчева и заместник-кметът на район “Младост“ – г-жа Биляна Петрова бяха гости на празник по случай наближаването на Еньовден в местността“Камбаните” по покана на 32 пенсионерски дружества към районната организация “Света София“, с председател г-жа Светла Николова.
На 25 юни се състоя традиционният събор на кв. Горубляне , който бе бъде отбелязан тържествено с прекрасна двучасова фолклорна програма на Народно читалище “Васил Левски” 1926 . Приветствени слова отправи кметът на район “Младост” г-жа Десислава Иванчева и подчерта важността на читалищната дейност за съхраняване на корена български. Тя обяви, че вече има предвидени средства и предстои ремонт на покрива на читалището, който ще започне до месец.
В ход е проектът за изграждане на канализация и подмяна на съществуващ водопровод към главен колектор IV в кв. „Горубляне“, благодарение на работата на експертната група от район „Младост. Трасето ще бъде изградено само през имоти публична общинска собственост, а не както по стария проект – и през частни терени. Това улеснява процедурата и дава възможност за изключително ускоряване изграждането на водопровода. „Изграждане на канализация и подмяна на съществуващ водопровод по улиците, попадащи във водосбора на главен колектор IV между ул. „Петър Дипларов“ и ул. „Деян Попов“ в кв. „Горубляне“, предвижда изграждане на нови канали и подмяна на старите и амортизирани етернитови водопроводи по улици: ул. „Висока ела“, ул. „Георги Зоев“, в участъка от ул. „Искър“ до бул. „Самоковско шосе“, ул. „Боте Бърборков“ в участъка от ул. „Георги Зоев“ до ул. „Деян Попов“, ул. „Деян Попов“, ул. „Манол Велев“ и ул. „Шамако“. Общата дължина на канализационната мрежа за изграждане е 1250м, с тръби от полипропилен. Инвестиционният проект на „Софийска вода” АД е с прогнозна стойност 1 980 000 лв. Срокът за изпълнение на строежа е 160 работни дни.
Напомняме на гражданите, че деловодството на район „Младост” вече е с удължено работно време от 8,00 ч. до 18,00 ч.
За отчетния период в деловодството на района са обработени 966 документа.
Желаем Ви успешна нова седмица.

14:57 | 28.06.17 | Отчети