Отчети

Отчет (22 май – 26 май) 2017 г.

Уважаеми съграждани,

През изминалaта четиридневна работна седмица (22 май – 26 май)

продължи косенето и поддръжката на тревните площи около междублоковите пространства в район „Младост” по график.

В рамките на два дни се проведоха групови срещи на лични асистенти, работещи почасово по програмата „СЪПРИЧАСТНОСТ ЗА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ“, с психолога Мария Иванова, в „Център за семейни консултации” в двора на служба „ Социално подпомагане”, Младост 1.

Район „Младост“ СО е бенефициент на проекта № BG05M9OP001-2.002-0189-C001за безвъзмездна финансова помощ по програма „Независим живот”, която изтича август 2017 г. и е на стойност 499 979, 53 лв. Предстои още един кръг от срещи до края на проекта с хората, упражняващи нелеката професия – личен асистент.

Седмицата бе наситена и с културни и спортни събития.

На 22 май в резиденция „Тера”, Младост 1 се състоя концерт по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Домакин на събитието бе г-жа Десислава Иванчева- кмет на район „Младост”, а гостите бяха знакови личности на район”Младост”, учители, директори на детски заведения, училища, дейци, посветили своя живот на науката, културата, изкуството, образованието, духовното развитие, читалищната дейност. Присъстваха и представители на бизнеса от района, подпомагащи културни и образователни събития. Богатата музикална програма изнесоха женски народен хор „София” при народно читалище „ Бъднина 1982”, следвани от изпълнения на вокална група „Щурче” при 144 СУ „Народни Будители” с ръководител Ирена Рали Христова и деца от вокална група „Талантите на Младост” с художествен ръководител Мими Иванова.

На същия ден, в следобедните часове, се проведе „Четене на открито” организирано от читалище „Бъднина-1982” с подкрепата на районната администрация, в парка на Младост 3.

На 25 май заместник –кмета г-жа Биляна Петрова присъства на курбан за здраве по покана на църковно настоятелство във връзка с инициатива по изграждане на храм „Св. Вознесение Господне” в Младост 1 на бул. Андрей Сахаров (между Резиденция Тера и бл. 70 А)

На 26 май се състоя IX- ти турнир по плуване за децата от детските градини в район ”Младост”- „Водна феерия”, в който участваха 7 детски градини или 53 малки плувци. Домакин бе – ДГ № 75 „Сърчице” – Младост – 1A, с подкрепата на районната администрация в Младост и спортен клуб „Лъвчетата”.

 

Напомняме на гражданите, че деловодството на район „Младост” вече е с удължено работно време от 8,00 ч. до 18,00 ч.

Днес, 29.05.2017 г., е последният приемен ден за депозиране на проектите на представителите на етажната собственост по програмата на Столична община – „Зелена София”.

За отчетния период в деловодството на района са обработени 1099 документа.

Желаем Ви успешна нова седмица.

15:04 | 29.05.17 | Отчети