Отчети

Отчет (24 април – 28 април 2017 г.)

Уважаеми съграждани,

През изминалaта четиридневна работна седмица се състояха няколко културни и спортни мероприятия.

На 27 април, инициативата „Шарени пътеки” събра ученици от четири училища от район „Младост” на алеите на парка до кръстовището на улиците: „Свето Преображение“ и „Филип Аврамов“. Децата оставиха изрисувани с тебешир пъстри пътеки и своето послание : “Искаме шарени пътеки, за да ни виждат шофьорите”. Това бе първа инициатива в опит за промяна на чл.4 , ал.2 от Наредбата №2 за сигнализация на пътищата с пътна маркировка. Идеята е пешеходните пътеки по основните и допълнителни подходи към детски градини и училища да може да се изпълнява в различни цветове, за по-голяма видимост и предотвратяване на пътни инциденти с децата. „Шарени пътеки” бе събитие, организирано Мулти Арт Център, подкрепено от кмета на района, граждани, родители в отговор на тревожната статистика за броя на загинали и ранени деца на пешеходни пътеки.

В рамките на четири дни- от 25 до 28 април се проведе Ученическо първенство по футбол на базата на Национална спортна академия „Васил Левски”. Организатор на събитието бе Министерство на младежта и спорта, спортен клуб „Левски”, Столична община и представители на районната администрация на район „Младост”. В първенството взеха активно участие 40 млади футболисти от две училища в „Младост”.

На 27 април се състоя празничен концерт „Обич -35 години ДГ № 59 „ Елхица” на което присъстваха бивши и настоящи възпитаници на детското заведение, гости, родители, както и Десислава Иванчева – кмет на район „Младост”.

Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към районите „Младост” , „Слатина”, ”Искър” и „ Подуяне” организираха фестивал под наслов : ”Да подкрепим толерантността с музика и танци”. На 27 април 2017 г. над 100 деца изпълниха музикално- културна програма и участваха в концерта в дом на културата ”Искър”, с цел превенция на агресията в училище .От район „ Младост” участваха ученици от 144 СУ” Народни Будители”.

14:40 | 03.05.17 | Отчети