Отчети

Отчет (6-10 март)

Уважаеми съграждани,

През изминалата работна седмица (6-10 март) продължи доуточняването на детайли около предстоящи събития. Едното е Зелена акция за почистване на парка в „Младост” 1 (зад сградите на Пощата и на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания (бившата 27 поликлиника)). Тя ще се проведе на 18 и 19 март (събота и неделя). Служителите на район „Младост” ще започнат активно почистване, но ресурсът е ограничен. Затова са поканени всички граждани, желаещи да се включи в акцията. На място служители на Столичен инспекторат ще раздават чували и ръкавици, но всеки, който желае, може да донесе и допълнителни материали.

В район „Младост” ще се проведат и две мероприятия за Деня на Франкофонията – 20 март. Организатори са районната администрация и Международната организация на Франкофонията. Първото събитие вече е факт.  На 10 март в 81 СУ „Виктор Юго”, пред присъстващите по много атрактивен начин бе представено културното многообразие на Франкофонията и ползата от владеенето на френски език за по-добра професионална реализация.  Мероприятието започне с презентации, подготвени от Международната организация на Франкофонията и от Френския институт. След това със зрителите беше разиграна викторина, в която бяха раздадени много награди. Събитието завърши с богата музикална програма, изнесена от възпитаници на Висшето училище по администрация и мениджмънт.

На 19 март в парка в „Младост” 3 ще се проведе и Маратон на Франкофонията, който ще започне от 10:30 часа. Участници ще бъдат девойки и младежи, които ще се включат в 3-километрово надбягване. Голямата награда е триседмичен курс по френски език в Университета в Женева, а за победителите са предвидени курсове по френски език, таблети и предметни награди.
Събитието се провежда със съдействието на Университета в Женева, Швейцарското посолство в България и Френския институт в България.

От днес официалният сайт на район „Младост” http://so-mladost.com/  е с нова, модерна, визия. Все още се уточняват детайли около функционалностите на страницата.

Район “Младост” влезе и в още една социална мрежа – Twitter. Адресът, на който може да ни откриете там е: https://twitter.com/RaionMladost.

Завършва актуализацията на досиетата на гражданите с жилищни картотеки. Комисията, разглеждаща кандидатурите на нуждаещите се, ще се събере до края на месеца.

В рамките на седмицата деловодството на района обработи 343 документа.

Желаем Ви успешна нова седмица.

16:41 | 13.03.17 | Отчети