Отчети

Отчет (6-10 февруари)

Уважаеми съграждани,

През изминалата седмица (6-10 февруари) проверките за строителен контрол продължиха в различни площадки в район „Младост”. В четвъртък със заповед на кмета Десислава Иванчева беше спрян обектът пред блок 64 в „Младост” 1. Причината е, че след проверка на лицензирана независима фирма за строителен контрол бяха установени отклонения при изграждането на фундамента.

Продължава практиката за активно уведомление на гражданите, във връзка с постъпили инвестиционни проекти, планувани да се реализират в близост до съответните жилищни сгради. В два от случаите бяхме уведомени, че са инициирани подписки от жители, които се обявяват срещу бъдещите строежи. И в двата случая основните мотивите са, че и сега съществуващи проблеми с паркирането ще се засилят драстично.

Беше проведена втора работна среща с ръководителя на Франкофонския регионален център доц. д-р Рени Йотова. Конкретизираха се бъдещи съвместни инициативи за популяризиране на франкофонската култура и език. До дни ще бъдат обявени първите две мероприятията, които ще се проведат през следващия месец във връзка с Международния ден на франкофонията 20 март.

Завърши подготовката за Празника на виното. Събитието ще се състои утре (14 февруари), като началото е от 18:30 часа в читалище „Младост 1971”. Програмата е с много изненади, включително възстановка на античен ритуал в чест на бог Дионис. Днес и утре в парка пред читалището, всеки може да пийне греяно вино или просто да дегустира различни вина и да пробва специални мезета.

От Столичния инспекторат ни информираха, че се почистват улици и са започнати оборки на междублокови пространства. Припомняме, че прилежащите към сградите терени, трябва да бъдат почиствани от собствениците и ползвателите.

През периода деловодството на районната администрация обработи 422 различни документа.

Приключи и кампанията по подаване на заявления за продажба на мартеници. Бяха входирани общо 236 заявления, от които са одобрени 219, а 17 не бяха съгласувани. От днес започна раздаване на разрешителните. Пълният списък може да откриете в сайта на Район „Младост” https://mladost.bg в рубрика ОБЯВИ, секция СЪОБЩЕНИЯ.

9:49 | 13.02.17 | Отчети