Новини

Официален старт на пролетната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

Вчера – 01.04.2019 г. бе първият ден не само от месец април, а и от пролетната програма за деца на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към СО район „Младост“.

Основната цел на програмата е децата да се обучават, забавляват, да общуват и да прекарват ползотворно свободното си време през част от ваканцията. И точно това се случи в рамките на първия ден от тази инициатива. А той започна със запознаване на децата с правилата и задълженията им за реализиране на програмата в Центъра за семейно консултиране към МКБППМН СО Район „Младост“.

В 11:00 ч. децата, заедно със секретаря на МКБППМН, г-жа Стела Цакина направиха посещение в храм „Рождество Христово“ в ж.к. „Младост“ 3, където ги посрещна лично ВрИД Кмет – арх. Румен Русев.

Той поговори с децата за различни актуални за обществото теми и даде възможността децата да изразят своята гледна точка по тях. Поговориха и за един много важен проблем – чистотата и опазването на околната среда. В тази връзка, арх. Русев подари на децата книжки, в които се съдържат полезни съвети за рециклиране на различни отпадъци и използването им по нов начин. Той ги насърчи да бъдат отговорни граждани, защото само така могат да бъдат постигнат устойчиви резултати. Поговориха за създаване на т.нар. доброволчески  отряди, които да имат ангажимент за това да следят за чистотата в район „Младост“ и да възпитават нарушителите с добрите си лични примери.

След беседата с арх. Русев децата бяха поканени в сградата на храма, където прекараха почти целия ден, ангажирани с различни активности от страна на ръководството на храма.

Денят приключи с кинопрожекция, което бе и най-забавната част от деня за децата.

Пролетната програма продължава днес с посещение на Националния военно-исторически музей и др. забележителности на София, туристически поход по еко пътека „Лозенска планина“.

До края на пролетната програма, а именно – 05.04.2019 г. е предвиден туристически поход до Витоша и провеждане на тренинги за комуникативни умения в Центъра за семейно консултиране към МКБППМН СО Район „Младост“.

 

10:38 | 02.04.19 | Новини