Новини

Официално откриване на болница „Зора“

Днес, 29.03.2019 г. в 13:00 ч. бе официалното откриване на болница „Зора“ на ул. Петър Протич. Очна болница „Зора” е една от водещите болници в България, специализирана в областта на офталмологията. Диагностиката и лечението обхваща целия спектър очни заболявания, включително редки и сложни случаи, които изискват сложен и комплексен подход при поставяне на диагнозата и последващо успешно лечение.

Болницата е създадена през 2001 г. от проф. д-р Ива Петкова, национален консултант по очни заболявания.

На събитието присъстваха редица специални гости като Председателят на 44-то Народно събрание на Република България – Цвета Караянчева, бившият министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и министър на регионалното развитие и благоустройството – Лиляна Павлова, арх. Румен Русев – ВрИД Кмет на СО район „Младост“, проф. д-р Ива Петкова – управител на болница „Зора“, д-р Стела Станчева – зам.-управител на болницата, както и редица представители на лекарското съсловие и пациентски организации.

Всеки от специалните гости поднесе своите поздравления към присъстващите като пожела много успехи и доволни пациенти на болница „Зора“.

Арх. Русев изрази задоволството си от факта, че сега жителите и гостите на София могат да се възползват от висококачествената техника и изключителните специалисти, с които разполагат в болницата.

Гостите на събитието имаха възможността да разгледат базата на болницата и да видят част от специализираната техника за работа с пациентите.

След официалната част, която приключи с красиво изпълнение на цигулки, гостите бяха поканени на коктейл.

15:29 | 29.03.19 | Новини