Новини

Парк “Обединена Европа” в “Младост 3” – с морална, но без материална подкрепа

В началото на месец март ви информирахме за решението на Район “Младост” по повод българското европредседателство, подкрепено от министър-председателя г-н Бойко Борисов, между храма “Рождество Христово” и в близост до ул. “Жечо Гюмюшев” да бъде изграден нов малък парк, посветен на Обединена Европа. Попитахме ви в страницата на района във Фейсбук как бихте искали да изглежда този парк, като основната идея е да поканим посолствата на всяка от страните членки на Европейския съюз да изградят свой тематичен кът в него. Това е първоначалният план за площадката на парка:

Парк Обединена Европа – Младост

 

Въпреки моралната подкрепа от премиера г-н Бойко Борисов, от министъра на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. г-жа Лиляна Павлова и кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, Район “Младост” няма да получи от институциите финансиране за изграждане на парк, посветен на Обединена Европа в края на българското председателство. Това стана ясно след проведени наскоро срещи на кмета на “Младост” г-жа Десислава Иванчева с г-жа Павлова и г-жа Фандъкова.

Продължаваме сами да търсим средства за реализирането на тази хубава идея. Би било прекрасно, ако разполагахме с цялата територия, бивша собственост на Министерство на отбраната. За съжаление обаче този имот е продаден от това министерство на частна фирма, без намесата на предишното ръководство на Район “Младост” и Столична голяма община. Въпреки това, г-жа Десислава Иванчева ще поиска с официално писмо до г-жа Фандъкова Столична община да откупи имота или да компенсира частната фирма с равностоен друг имот в полза на обществения интерес.

Добре дошли са всички предложения за финансирането и реализирането на Парк “Обединена Европа”. Изпращайте ги на имейл адрес: 
или коментирайте във Фейсбук страницата ни тук.

 

17:41 | 11.04.18 | Новини