Новини

Парк „Сухото дере“ в „Младост“ 4 – почистен и освежен

В събота – 08.06.2019 г. се проведе инициатива „Да почистим заедно“. Акцията бе организирана с любезното съдействие на „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“ ЕООД, съвместно със СО район „Младост“, отдел „Екология“, под ръководството на зам.-кмет ланд. арх. Мария Грозева.

Инициативата имаше за цел да почисти парк „Сухото дере“ от битов отпадък и прерасла растителност.

Почистването започна сутринта и продължи до обедните часове. Бяха събрани десетки чували с отпадъци, за които началникът на Районен  инспекторат на РИ „Младост“, СИ към СО – Николай Цонкин и екипът му, се погрижиха да бъдат изнесени от територията на парка и изхвърлени на подходящо място.

Събитието освен полезно беше и изключително забавно за малки и големи. Денят за почистване на парка се отличи и с още една проява на грижа, на която жителите на „Младост“ тепърва ще могат да се насладят. Фирмата дари пейка, която бе поставена лично от служителите на посочено от ланд. арх. Грозева място.

На най-горната летва на пейката има монтирана метална табела, която указва, че съоръжението е дарение от фирма „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“ ЕООД за жителите на район „Младост“.

На новата придобивка веднага се порадваха слънчеви дечица, които чаровно позираха пред фотографите и след това се включиха активно в почистването на парка.

Освен на красивата пейка, всички помощници в почистването имаха удоволствието да се насладят на вкусно хапване, отново осигурено от „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“ ЕООД.

След проведената акция, парк „Сухото дере“ придоби още по-приятен вид и сега жителите на „Младост“ могат да се разходят сред зелените и чисти алеи или да поседнат и отморят на новата пейка.

Екипът на СО район „Младост“ изразява своята благодарност към фирмата за добрата инициатива и призовава всички жители да пазят и да се грижат за зелените пространства, защото добрите и устойчиви резултати са следствие от колективни усилия.

14:55 | 11.06.19 | Новини