Новини

Патронен празник на 145 ОУ “СИМЕОН РАДЕВ”

На 18.01.2019 г. от 11:00 ч., 145 ОУ “СИМЕОН РАДЕВ” отбелязва своя патронен празник – 140-годишнината от рождението на видния български писател, дипломат, историк, революционер и публицист Симеон Радев.

В чест на празника децата са подготвили изложба на картини – портрети на Симеон Радев, които са изложени в партера на училището и посрещат всеки, който прекрачи прага му.

На екрана, който е разположен точно срещу централния вход на учебното заведение се излъчва и кратко филмче, което разказва за личността на патрона на училището.

За тържественото отбелязване на 140-годишнината от рождението му, децата са измислили най-истинският начин да изразят уважението и почитта си към своя патрон – а именно да се съберат в кръг, хванати за ръце и да прегърнат любимото си училище.

Събитието представляваше пъстра гледка от щастливи деца, които по най-чистия и искрен начин отбелязаха този важен за тях ден. Инициативата им бе заснета с дрон, който запечата усмихнатите лица на учителите и възпитаниците на учебното заведение.

Директорът на 145 ОУ – г-жа Антоанета Михайлова получи поздравителен адрес от Вр. ИД Кмет на район „Младост“, СО – арх. Румен Русев. Пожеланията на арх. Русев гласят:

„Скъпи ученици и учители, пожелавам Ви, всички Ваши усилия и  начинания в образователния и творческия процес, подчинени на усвояването на света, да изграждат у вас висока обща култура и ясен светоглед!

Желая Ви да сте здрави, мъдри и упорити, за да продължите традициите на българското образование.“

Празникът за учениците на 145 ОУ бе в рамките на цялата изминала седмица. Програмата им включваше различни инициативи като:

  • Есе на тема: “Дадох ли нещо на България?”;
  • Презентация свързана с биографията на Симеон Радев;
  • Представяне (четене) на някои от произведенията на Симеон Радев;
  • Изготвяне на табла, свързани с биографията на Симеон Радев;
  • Изложба за рисунка портрет на Симеон Радев;
  • Изложба на рисунки на тема “Моето училище”;

140-годишнината от рождението на Симеон Радев е не само повод за празник, а и основание за равносметка на постигнатото в учебно-образователния процес, както и заявка за развитие, успех и възпитание в патриотизъм.

 

13:36 | 18.01.19 | Новини