Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ Вр.И.Д КМЕТА НА РАЙОН “МЛАДОСТ” АРХ. РУМЕН РУСЕВ

ДО 

Образователните институции

в район „Младост“, СО

 


ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС 

                                            

Скъпи ученици,

Уважаеми родители,

Уважаема/и госпожо/господин Директор,                        

Уважаеми учители и служители,

 

Обръщам се най-напред към първокласниците, защото днес е най-важният ден в живота им! Днес мили деца, вие тръгвате по пътя на знанието и ви пожелавам славно и успешно да вървите цял живот по него. Да не спирате да се учите на нови неща, колкото и да ви е трудно, колкото и пречки да има пред вас, колкото и пъти да чуете, че няма смисъл – смисъл винаги има да сте грамотни, да сте умни, да сте знаещи и можещи!

Скъпи ученици, вие които за пореден път ще прекрачите прага на вашето училище, на вас пожелавам тази година да се справите още по-успешно от предходните, с лекота да достигате нови върхове на науката и знанията, да прочетете десетки нови книги, да научите стотици нови неща, да не се отказвате и да продължавате напред.

Обръщам се към всички вас днес тук с един специален призив – да бъдете толерантни и етични един към друг, да подхождате с търпение и уважение към приятелите си, към съучениците си, към учителите и родителите. Агресията не е начин за справяне с трудните ситуации! Помислете преди да нагрубите някой, дали няма друг начин да се справите. Винаги има друг начин – с разговор, с мил жест, с усмивка, с помощта на учител или родител.

И накрая, но не и по важност, се обръщам към вас учители! Осъзнавам колко важна и значима е вашата роля в живота на децата ни, да ги поемете в невръстна възраст и да направите хора от тях е сериозна задача. Искам да ви пожелая да се въоръжите с търпение и любов, за да се справите с трудностите, с характерите, с пакостите на учениците. На вас разчитаме да направите от децата ни по-добри хора, по-знаещи, по-можещи, защото те са бъдещето на България и на света!

 

С уважение,

Арх. РУМЕН РУСЕВ

Вр.И.Д КМЕТ НА РАЙОН „МЛАДОСТ“                                               17.09.2018г.

14:32 | 17.09.18 | Новини