Събития

Покорителят на Еверест – Методи Савов новият представил в семейството на “Знаковите личности”

Семейството на “Знаковите личности” в район “Младост” се увеличи с още един представител. На официално тържество, проведено в читалище “Младост 1971”, д-р Цвета Авджиева отличи алпиниста Методи Савов със своите постижения и покорени върхове за знакова личност, която трябва да бъде пример за всички млади поколения. Събитието бе повече от запомнящо се, то бе изпълнено с много танци, песни и музика, а новият представител на “Знаковите личности” сподели какво е да бъдеш на най-високата точка на Земята. Методи Савов даде да се разбере, че изкачването на Еверест е една крачка, която иска огромни усилия и труд, а когато е на върха човек на мисли какво е направил, като действителност постижението се осъзнава чак когато се завърне в базовия лагер.Специален гост на събитието бе дъщерята на г-н Савов, която заяви, че още от детските си години помни една дума, която винаги свързва със своя баща – “кураж”. Да не се боиш от нищо и да следваш всяка поставена си цел докрай, това е куражът, който те кара да преодолееш всяко едно препятствие по пътя към големите успехи, допълни дъщерята на Методи Савов.
Специални поздравления към новия представител на “Знаковите личности” отправиха г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и д-р Цвета Авджиева, кмет на район “Младост”, като и двете в своите изказвания пожелаха на алпиниста да бъде жив и здрав и да покорява нови върхове в личен план. Д-р Авджиева с възхищение и радост заяви пред гостите, че човек може да изпълни всяка една своя мечта независимо от трудностите и опасностите по пътя, стига само самият той да е желае безрезервно и отделя цялото си време, за да е постигне.
За изпълнената с много настроение програма се погрижиха: хор “Планинарска песен”, детски хор “Щурче” (диригент Ирена Христова), танцов състав за латино танци с ръководител Христина Лалова, певицата Роберта и детски танцов състав “Пламъче”.

14:47 | 29.02.16 | Събития