Събития

Полковник Спиридон Спиридонов бе отличен с приза “Знакова личност на Младост”

Кметът на район “Младост”, д-р Цвета Авджиева отличи като “Знакова личност на Младост” полк. Спиридон Спиридонов – гл. редактор на в. “Българска войска” и сп. “Военен глас”. Връчването на един от най-популярните призове в община Младост се състоя в Народно читалище “Младост 1971” по време на съвместния празничен концерт на районната администрация и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва посветен на Българската армия. В препълнената зала от гости, за да поздравят новия член на семейството на “Знаковите личности” бяха дошли роднини, близки, приятели и колеги на г-н Спиридонов, част от знаковите личности и много представители на военнослужещите – ген. Константин Попов (началник на Отбраната), ген. м-р Андрей Боцев (командир на Сухопътните войски), ген. м-р Румен Радев ( командир на Военно-въздушните сили), младши лейтенант от запаса Петър Велчев (председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите) кап. дал. плаване Атанас Илев (председател на Съюза на възпитаниците на военните на негово Величество училища), ген. л-т Стоян Топалов (председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва) и др.
Прочетени бяха поздравителни адреси от различни лица, които очертаха израстването, всеотдайността и моралните качества на г-н Спиридонов. Много от гостите бяха единодушни, че той съчетава две много трудни професии – военен и журналист, като се справя с всичко по блестящ начин . Най-големият поздрав-изненада за новия член на “Знаковите личности” дойде от неговата внучка, която с детски думички посвети стихотворение на дядо си.
В знак на благодарност и добрата съвместна работа, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите връчиха поздравителен адрес, плакет и грамота на кмета на район “Младост”.
За доброто настроение с хубава музика се погрижиха “Талантите на Младост”, Ансамбъла на въоръжените сили ( с ръководител Снежaна Темелкова), Сунай Чалъков и Бойка Дангова.

15:15 | 14.05.16 | Събития