На 27 април в двора на ДГ№76 „Сърничка“ празнично беше открита учебна площадка по БДП и приложно колоездене в парньорство със Столична Община ,Главна дирекция „Национална полиция“ и Съвета по безопасност на двежението на децата в София. Средствата за създаване на площадката са дарение от родител- Ивайло Станков.
Специални гости на празника бяха арх. Стефан Стефанов – Кмет на район „Младост“, г-н Николай Енчев- Началник отдел ОСДЗКС, г-жа Светла Дякова – старши експерт в отдел ОСДЗКС, представители на бизнеса, директори на училища и детски градини, учители, много родители и деца. На фона на веселото пролетно настроение, децата си припомниха основните и най-важни правила на пътното движение, отправиха и своите горещи послания да опазим чиста и свежа нашата природа.
На площадката по БДП и приложно колоездене се проведе състезание, на което децата от ДГ№ 76 „Сърничка“ и ДГ№ 188“Вяра, Надежда, Любов“ показаха отлични познания и умения по безопасност на движението по пътищата. На децата бяха връчени и награди!