Събития

ПРАЗНИЦИ В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В РАЙОН „МЛАДОСТ”

На 26 май 2015 г. децата от общинските детски градини показаха на своите родители и приятели, какво са научили и как могат да се забавляват.
В Обединено детско заведение № 75 „Сърчице” се проведе 7-ми традиционен турнир по плуване „Водна феерия”, в който се състезаваха деца от ОДЗ № 76 „Сърчице”, ОДЗ № 28 „Ян Бибиян”, ОДЗ № 75 „Сърчице” и ОДЗ № 178 „Сребърно копитце”. Всички участници получиха медали и грамоти от организаторите и подаръци от кмета на района – д-р Цвета Авджиева. За доброто настроение на децата и родителите се погрижиха децата от подготвителните групи на ОДЗ № 75 „Сърциче”, които се представиха с чудесна концертна програма на морска тема. Всички гости и участници бяха почерпени с вкусотийките направени от децата на ОДЗ № 75 по проект на МОН „Деца на бъдещето”, секция „Рецептите на баба”.
Децата на Обединено детско заведение № 59 „Елхица” представиха концерт спектакъл „Учим се, знаем как да се спасяваме, за да оцеляваме”. С песни и танци децата от детското заведение показаха как трябва да регираме при различни бедствия. На празника присъстваха заместник-министъра на образованието г-жа Ваня Кастрева, заместник-кмета на район „Младост” г-жа София Чобанова, които поздравиха децата и учителите за прекрасното представление. Специален гост беше д-р Галина Борисова – Хайдар – дългогодишен учител и директор на детско заведение в район „Младост” и най-доказания специалист в областта на методиката за деца от предучилищна възраст по безопасност на движението и превенция на бедствията.
С градинско парти родители и деца и персонал от Обединено детско заведение № 117 „Надежда” направиха незабравим спортен празник „Спортът важен е за нас, да сме здрави ти и аз”. Всяка група имаше определена задача със спортни елементи и състезателен характер, която трябваше да бъде изпълнена съвместно дете-родител. Всички деца участвали в спортния празник получиха медали. Наградени бяха и „сърцата” на отборите – учителите и помощник-възпитателите на групите.

15:14 | 29.05.15 | Събития