Събития

Празничен водосвет на храм “Рождество Христово”

На 28.08.2014 г. в район „Младост” се отслужи празничен водосвет по случай завършването на грубия строеж на църквата „Рождество Христово”. Шест месеца след първата копка на православния храм в кв. „Младост” 3, Кмета на район „Младост” д-р Цвета Авджиева, представителите на Църковното настоятелство, ръководството, инициативния комитет, служителите, фирмите дарители и гражданите дарители, могат да се чувстват удовлетворени от своите действия, защото е завършен първия етап от изграждането.
Водосветът беше отслужен от Свещеник иконом Димитър Генчев, съвместно с двама семинаристи. Андон Андонов – знакова личност на район „Младост” откри празника. Качил се на купола на храма, превъплатил се в ролята на глашатай, осведоми всички присъстващи за днешното събитие. Поздрави всички гости и дарители. По стар обичай дари двама строители с ризи и кърпи и им благодари за всеотдайната работа за бързото изграждане на църквата. Д-р Цвета Авджиева – Кмет на район „Младост” поздрави всички гости и представители на фирмите дарители, изказа благодарности на тези, които са подпомогнали и продължават да подпомагат финансово и с други средства, съобразно своите възможности и воля.
В празничната програма участваха деца от група „Медена питка” на НЧ „Джон Атанасов”, ученици от 144 СОУ „Народни Будители”. Специално за откриването на грубия строеж бивши ученици и настоящи студенти в Националната консерватория поздравиха гостите с „Отче наш” и „Многая лета”.

19:40 | 01.09.14 | Събития