Новини

Превенция на футболното хулиганство

На 29.05.2019 г. от 09:30 ч. на терена на спортен комплекс „Баухаус арена“ се проведе традиционният футболен турнир за превенция срещу футболното хулиганство.

Събитието бе организирано от Местните комисии за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и отделите „Образование, спорт и култура“ към районните администрации.

В годините турнирът набира особена популярност и все повече райони се включват в инициативата. Тази година участваха 11 района на Столична община – „Младост“, „Искър“, „Слатина“, „Подуяне“, „Средец“, „Панчарево“, „Оборище“, „Кремиковци“, „Лозенец“, „Илинден“ и „Люлин“.

Всички отбори се представиха много добре и показаха добра игра с топката, спортсменско отношение и много амбиция за победа.

След дълга и оспорвана битка купата на първенците взе отборът на СО район „Искър“, на второ място се класира отборът СО район „Слатина“, а третото място бе за отбора на СО район „Подуяне“. Отборът на район „Младост“ се класира на шесто място в надпреварата.

Всички отбори получиха медали и грамоти за участието си в турнира, които бяха връчени от зам.-кметът на СО район „Младост“ – ланд. арх. Мария Грозева. Тя поздрави всички участници за достойното представяне и им пожела много победи и много успех както в спорта, така и в личен план.

На турнира присъстваха кметове и зам.-кметове на районите-участници, представители на Местните комисии за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и на отделите „Образование, спорт и култура“ към районните администрации.

От страна на район „Младост“ това бяха г-жа Стела Цакина – секретар на МКБППМН район „Младост“ СО и Валентин Колев – старши експерт в отдел „Образование, социални дейности, здравеопазване, култура и спорт“ на район „Младост“.

Събитието е в подкрепа на „София – европейска столица на спорта“.

15:33 | 03.06.19 | Новини