Новини

Предприети мерки за справяне с незаконни постройки

Във връзка с подаден сигнал за незаконни гета между ж.к. Младост, Околовръстен път и кв. Горубляне, Ви уведомяваме, че служителите на СО район „Младост“ са наясно с проблема и са предприели необходимите мерки за разрешаването му.

Процесът по разрешаването му коства административни процедури, които са задължителни, за да се спази буквата на закона. Допълнително затруднение създава факта, че не малка част от посочените терени са частна собственост.

Служителите на район „Младост“ са задействали процедури по разрушаване на незаконните постройки, които ще реализират във възможно най-кратки срокове.

В близките дни се планира и съвместна акция на терен, в която ще участват представители на отдел „Екология“ към СО район „Младост“, отдел „Образование, социални дейности, здравеопазване, култура и спорт“, Столичен инспекторат, 07 РУ-СДВР – МВР, както и Държавната агенция за закрила на детето.

Всеки сигнал за нередност, подаден от гражданин на района, свързан с проблем, в която и да е част на квартал „Младост“ се проверява от експерти на съответния отдел към който е относим случая, обсъжда се и се придвижва за разрешаване. Ако проблемът не е в правомощията на СО район „Младост“, то сезираме институциите, които могат да го решат.

10:32 | 06.02.19 | Новини