Доброто идва в Младост

Жители на „Младост”,

В навечерието Великденските празници поставихме началото на дарителската кампания „Доброто идва в Младост”.

Това е кампания, която цели да минимизира страничните последствия от ситуацията, в която ни постави коварния COVID-19. Ще ви разкажа малко повече детайли за нея, защото ще ми нужна вашата подкрепа.

Нашата мисия в Район „Младост“, на мен и екипа ми е да няма дете, възрастен или крайно нуждаещ се човек, които да си легнат гладни. Хора сме и трябва да си помагаме!

Като кмет съм си поставил за цел в „Младост“ да се погрижа за всички хора в неравностойно положение, хората със специфични потребности, деца без родители, възрастни, самотни хора, хората, които са останали без доходи и нямат с какво да нахранят семейства си. Към момента има събран списък, формиран с подкрепата на други институции, сред които социален патронаж и бюрото по труда, с около 300 нуждаещи се хора и семейства от Младост.

За целта ще организираме „дарителски кошници” с богат списък от дълготрайни хранителни продукти. В момента, в който ги напълним с желаните продукти, те ще тръгнат към получателите си, с подкрепата на куриерски компании.

  • В тази връзка сме създали следната организация:

Създадохме работна група с координатори за всяка от доброволческите дейност – дарители, логистика, наличности и др.

Вече имаме организирано помещение в “Младост”, което ще служи за щаб на кампанията и складиране, разпределяне, пакетиране на даренията, докато стигнат до нуждаещите се;

Складирането и работата на щаба ще се извършва при строги мерки за дезинфекция и спазване на всички мерки и предписания, издадени от Здравното министерство.

Вече имаме 3ма сериозни дарителя, които доставиха хранителни продукти в складовото ни помещение. Ще ви разкажем за тях скоро тук и в социалните мрежи;

Екипът от няколко дни се грижи информацията за кампанията да достигне до потенциални дарители – представители на бизнеса в Район „Младост”;

Водят се преговори с логистични и куриерски компании, да се включат безвъзмездно в доставките на дарените храни, дезинфектанти, защитни консумативи и др.

Предстои да Ви информирам за още много дейности, съпътстващи дарителската кампания;

  • За всеки, който би желал да дари продукти за дарителските кошници, може да се свърже с нас на: 0898581515  или 02/9067 601 или мейл: dobroto@mladost.bg

Новини за кампанията