Съобщения

Сeдмица на детската книга в Горубляне

В седмицата на детската книга и изкуствата за деца и Световния ден на книгата от 02.04. до 07.04.2017 г. се проведоха поредица от събития за децата от ДГ  №123 „Шарл Перо” в кв. „Горубляне”. Участниците от 3 до 7 – годишна възраст очакваха всеки един ден с трепет, защото техните учители, чрез книгите за деца и приказките, улавяха нишките на детската душевност.

В началото на седмицата децата от подготвителните групи „Питър Пан” и „Пинокио”, посетиха библиотеката на НЧ „Васил Левски 1926”, кв. „Горубляне”. Запознаха се с библиотеката и правилата в нея, а г-жа Мария Гелева – секретар на читалището прочете любима приказка от своето детство. Децата изнесоха кратка програма, подготвена специално за Деня на детската книга.

 На следващия ден в ДГ №123 „Шарл Перо” се проведе Ден на малкия илюстратор. Децата рисуваха своя любим приказен герой, а накрая подредиха изложба от своите рисунки в централното фоайе на детската градина.

Кулминацията на празника бе посветена на патрона на детската градина – писателя на детски приказки Шарл Перо – „Приказка за един вълшебник”. Децата се запознаха с живота и творчеството на Шарл Перо под формата на приказка, разказана от техните учители.

За малките читатели беше още по-вълнуващо участието на техните родители в Деня на отворените врати, когато се състоя Маратон на четенето. Родители на малките възпитаници посетиха детската градина и в музикалния салон прочетоха своя любима приказка, събуждайки интереса на децата към четенето.

Седмицата на детската книга завърши с ден на веселието и цветността – „Карнавал на приказните герои”. Музикалния салон се изпълни с приказни герои – всяко дете беше облечено като свой любим герой. Компетентно детско жури оценяваше костюмите и представянето им.

В тази седмица, завладяни от приказките, чрез които навлизаха в страната на магиите и вълшебствата, децата се потопиха в богатството на детските книги, водени от учители и с подкрепата, личния пример на своите родители.

11:11 | 11.04.17 | Съобщения