Новини

„Спри, детето запази!”

Денят на детето бе отбелязан с една полезна и забавна инициатива част от кампанията на БНТ „Спри, детето запази!”, в партньорство със Столичната община и Главна дирекция „Национална полиция”. В двора на Детска градина № 76 „Сърничка“ бе открита учебна площадка за безсопасно движение.

За отбелязване на празника и инициативата бе подготвена програма, която освен забавна за децата бе и изключително полезна. Всичко, което се случваше на сцената във вчерашния ден имаше образователна насоченост, но бе поднесено към най-малките под формата на песни, игри и забавления.

Специални гости на събитието бяха – арх. Румен Русев – ВрИД Кмет на район „Младост“, йеромонах Йоан, по-известен като отец Иван от Нови хан, телевизионният водещ Драгомир Драганов, музикантът Коцето Калки, представители на Българска нациоална телевизия, представители на бизнеса, директори на училища и детски градини от район „Младост“.

Директорката на Детска градина № 76 „Сърничка“ – г-жа Петя Янкова откри събитието и благодари на всички, които са допринесили за осъществяването му.

Докато на сцената се слушаха прекрасните изпълнения на Коцето Калки и Драгомир Драганов, на площадката за безопасно движение се проведе състезание, което за изненада на всички бе спечелено от една очарователна млада дама, която показа завидни познания за безопасността на движението, предвид крехката си възраст.

Като цяло всички участници бяха добре подготвени и се справиха чудесно с изпитанието за безопасност.

За пореден път децата на район „Младост“ показаха, че ни очаква светло бъдеще, в което едни умни хора ще правят стъпки към по-доброто.

На тържественото награждаване в края на състезанието децата бяха силно развълнувани от наградите, които получиха.

Първите места получиха своите отличия лично от арх. Русев – ВрИД Кмет на район „Младост“, който ги поздрави за празника, за успеха им и затова, че са така отговорни и всеотдайни към каузата.

В думите си той изрази подкрепата и благодарността си към всички, които имат отношение към инициативата и призова да бъдем по-отговорни и да се грижим за безопасността на нашите деца.

След това думата бе дадена на отец Иван, който благослови всички присъстващи, пожела здраве и мир и призова към това да пазим живота от всякакви злини.

Финалната част на събитието бе много емоционална и въздействаща за малки и големи.

14:46 | 02.06.19 | Новини